head1

Hegyvidéki Önkormányzat

Táltos Óvoda
Óvodánkról

Hirdetmeny_az_ovodai_felvetelekrol_2020.


„Kedves Szülő!

 

Jelen helyzetre tekintettel és Polgármester Úr utasítására 2020. március 18-tól az óvodák kerületünkben is zárva tartanak és csak ügyeletet biztosítunk két intézményben.

 

Az óvodai nyílt napok így teljes egészében elmaradnak minden óvodánkban.

 

Az óvodai beiratkozással kapcsolatosan hamarosan tájékoztatást adunk az Önkormányzat honlapján, hivatalos facebook oldalán és az óvodák honlapján, kérem, kövesse ezeket figyelemmel!”

A Táltos Óvoda 1980-tól működik. A forgalomtól távol, de jól megközelíthető helyen fekszik, a főváros szennyezett levegőjéből kiemelkedő helyen. 2004-ben felújították, kibővítették. A kétszintes, 6 csoportos épület lépcsőházában csúszdán is közlekedhetnek a gyerekek.

Játékokkal gazdagon felszerelt, tágas, világos termekben tölthetik gyermekeink a napot. Gyönyörű kertben, számtalan sporteszköz, tornaszer biztosítja a sokoldalú mozgást, a testedzést. Gyümölcsfáinkról közösen szüreteljük a termést, ezzel kiegészítve az óvodai étkezést. A terepviszonyok lehetővé teszik a nagy mozgásigény kielégítését és a nyugodt, elmélyült játékot egyaránt (lejtős, sík, füves, gumitéglás, csoportonként tágas homokozó). Nyáron hatalmas napernyőkkel védjük őket a nap káros sugaraitól.

A családias légkör miatt óvodánk igen népszerű. Az óvoda vezetője és a nevelőtestület a gyermekek életkori sajátosságának megfelelő csoportokat alkot.

A célok megvalósulását szolgálják az óvoda XXI. századnak megfelelő sport és játék felületei, valamint korszerű eszközállománya: gumitéglás sport-pálya, mászó-fal, kosárlabda - pálya. A hagyományos természetes anyagú játékokon túl a számítógép óvodai felhasználása is segíti fejlesztő munkánkat. Fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó partneri kapcsolat kiépítését, együttnevelésre törekszünk!

A gyermekek napi háromszori étkezését (reggeli, ebéd, uzsonna) 2010. december 1.-től az FH Gasztro Kft. biztosítja.